úterý 20. května 2014

Moderate Mullett Contest - EP 2014 Elections in Czech Rep

Organizační výbor Smekal - Hoder - Ocelík vypisuje anketu O nejlepší deku voleb do EP (vizte lišta vpravo). Původně jsme očekávali něco jako The Ultimate Mullett Contest, ale letmá přehlídka kandidátů napověděla, že se dostaneme maximálně k intenzitě Moderate. Na soupisce se nachází povětšinou jen pár pofidérních semi-mullettů, doba už není, co bývala, když se JJ68 proháněl s kolosální dekou pod přilbou, a zdatně mu sekundovali borci v poslaneckých lavicích.
Níže předkládáme náš výběr. Nutno říci, že všechny strany neposkytují fotky svých kandidátů, tudíž některé skvosty mohly zůstat utajeny. Ačkoliv se pár solidních mullettů objevilo i u žen, omezili jsme se pouze na kandidáty mužského pohlaví, jelikož u žen přeci jen chápeme účes jako součást širšího vědomého konceptu, či chcete-li hlubšího plánu.
Nedostatek kandidátů by mohla nahradit kvalita, nicméně třeba bombastický Dolejš bohužel asi nekandiduje. Povšechný úpadek mulletové kultury aspoň trochu zachraňuje fakt, že dominantního dekoslava si za samotného lídra kandidátky vybrala nejsilnější strana posledních voleb do PS.
Snad poslouží pár tipů, na něž se při výběru zaměřit. Asi nejzásadnějším je poměr ofča/deka. V tomhle ohledu se bude konkurence asi ještě dlouhá léta pouze obdivně dívat na záda exemplárnímu Radovanu Hromádkovi. Vedle čistě rozměrových kalkulací se můžeme zaměřit také na pěstěnost (např. prostříhanost) ofiny a mullettu (viz např. Martin Frýdek), případně na huňatost (prvoplánovitě maskulinní Trifon Ivanov) či na odiv stavěnou nekomplikovanost (Lumír Mistr).
Další inspiraci můžete načerpat u současného Master of Mullett, kapitána našeho úspěšného daviscupového týmu Jaroslava Navrátila, jehož demonstrativní deka (neboli - i s tímhle jsme schopní vás porazit...)  už stála za mnoha triumfy. Podceňovat nelze ani respektovanou "brněnskou školu mullettu" - Libor Soldán, Petr KocmanMilan Pacanda či třeba Radek Rettegy.
Ale již nebudeme rušit, zde jsou naši dekandidáti:

Jan Keller (ČSSD)

Roman Škrabánek (Úsvit přímé demokracie TO)

Jiří Nekovář (Úsvit přímé demokracie TO)

Přemysl Rabas (Zelení)

Jiří Votoček (Suverenita)

Petr Cibulka (Pravý Blok)

Bohuslav Klíma (Moravané)

4 komentáře:

Hubert Smekal řekl(a)...

Ocelotův FB přípis:
Honorable Mentiones: Al Iafrate, Derian Hatcher, Rudi Völler, Ruud Gullit, Andre Aggasi, Jiří Němec, Mel Gibson, Nicholas Cage a raný Pavel Verbíř.

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za tento literární skvost! Dlouho jsem se tak nenasmála.

nickiez řekl(a)...

Jedině ostravský marxista :)

Jan Osička řekl(a)...

Zajímavé, jak ČSSD pokračuje v dobré tradici výběru kanditátů, kteří mají předobraz v Simpsonových.

http://oi60.tinypic.com/200e8y.jpg