čtvrtek 10. ledna 2013

Internet nelže?

Zdá se mi to, nebo předvolební klipy jaksi mimoděk prezidentské kandidáty opravdu vystihují? Prázdný Fischer, autoritativní Zeman, neohrabaný Schwarzenberg, autentický Dienstbier, stylový Franz... Jako by ukazovaly, co v nich opravdu je. Více na Finmag.

Přestože PM je blog o mezinárodních vztazích, prezidentské volby táhnou i zde, jak ostatně ukazuje rekordní účast v naší mini-anketě. Kdyby člověk sledoval zpravodajské a publicisticke weby jen v posledním týdnu, snad by si mohl myslet, že do druhého kola postoupí Dienstbier a Schwarzenberg. Zajímavý nástup obou. Skoro to vypadá, že Fischer svůj náskok skutečně promarní... Asi se také ukáže, jak moc je svět města a internetu oddělen od českého obecného voličstva.

Výběr z četby:
Matěj Hollan: Dienstbier
Jan Patočka: Dienstbier
Erik Tabery: Ne Franz
Reklamní odborník: Schwarzenberg

A co se týče včerejší televizní debaty. Neskutečně zoufalý Franz, suverénní Dienstbier a slabý Schwarzenberg, ale to se asi dalo čekat. Překvapením pro mě byla neprofesionalita moderátora Moravce, který jakoby chtěl taky kousek slávy a snažil se být vidět za každou cenu. Úplný opak role, kterou by měl hrát. A to zkoušení kandidátů z textu ústavy. Trapas...

1 komentář:

Hubert Smekal řekl(a)...

Moravec mě taky velmi nepříjemně překvapil. To bylo jak na konkurzu pro nějakou nováckou řachandu.