pátek 6. března 2009

Jak je dobré míti Mareše

Při čtení ohlasů na výrok NSS o nerozpuštění Dělnické strany a zkazek o šlendriánu právníků Ministerstva vnitra, kteří nedokázali soud přesvědčit vůbec o ničem, jsem si jen tak položil hypotetickou otázku, co by se dělo, kdyby na případu aspoň radou participoval emeritní soudní znalec na terorismus Miroslav Mareš. Snad by se Vojtěch Šimíček a spol. trochu intelektuálně zapotili. Jenže Míra M. asi zatím s úsměvem, možná trochou zadostiučinění a odborným zájmem sleduje kolotoč, z nějž lehce znechuceně před nedávnem vystoupil.

2 komentáře:

Tomas Blazek řekl(a)...

Ono nebylo ani třeba do přípravy toho návrhu zapojovat Mareše nebo nějakého dalšího akademika. MV má samo určitě dost materiálů např. o propojení Dělnické strany a Národního odporu. Do návrhu k NSS ale nedalo NIC. Šlendrián je myslím slabé slovo. Skoro to až vyvolává dojem, že vláda ve skutečnosti o rozpuštění Dělnické strany ani moc nestála ... ale to je čistě spekulace :-)

Hubert Smekal řekl(a)...

Ahoj Tome, poté, co jsem zaslechnul více, začínám rozumět. Jen mně to na začátku přišlo příliš politicky nákladné dělat ze sebe takové tupce a žalobu vůbec podávat.