pátek 2. ledna 2009

Marek Čejka v defenzívě po izraelské ofenzívě?

Otevřený pohled Mary Čejky na izraelskou ofenzívu, publikovaný vedle PM i v Kavárně na iDnes, vyvolal v diskuzi pod článkem skutečně bouřlivou odezvu. Mezi tunami balastu a zbytečných invektiv se vyskytlo i pár poznámek k věci, proto prosím Marka, jestli by na ně prostřednictvím blogu nemohl reagovat.
Vybírám:

Autor má ve všem pravdu
Až na to, že obyvatelé Gazy si Hamas sami zvolili za svého politického představitele.
Až na to, že "tak málo mrtvých" na straně Izraele není důkazem útlocitnosti a humánnosti palestinských teroristů, ale je způsobeno pouze nedokonalostí jejich výzbroje a především důslednou obrannou taktikou Izraele.
Až na to, že Hamás neupustil od sebevražedných útoků nýbrž Izraelská obranná taktika dělá tyto útoky čím dál méně proveditelnými.
Až na to, že veškerá "diskriminace" Palestinců ze strany Izraele je pouze sebeobranou, která má zabránit neustávajícím útokům na životy jeho občanů.
(Dr No)

300:20 za posledních 10 let? Kolik bylo obětí při sebevražedných atentátech v autobusech, kavárnách a pod! To se nepočítá?
Navíc: argumentovat sociálním systémem Hamasu, který je placen financema z EU a OSN, to je něco neuvěřitelného!
(jirři)

Vidim, ze si pan Cejka libuje ve statistikach, tak bych pro nej taky nejake mel.
Pro zjenoduseni budeme pocitat pouze poslednich deset konfliktu mezi Izraelem a palestinci. Kolikrat zahajil utok - Izrael : 0 palestinci : 10, kolikrat zahajili mirove jednani - Izrael : 10 palestinci : 0, kolikrat by jeden stat ochoten tolerovat existenci toho druheho - Izrael : 10 palestinci : 0, kolik utoku bylo cilene vedeno na civilni obyvatelstvo - Izrael : 0 palestinci : 10 ...
(gorythc)

Hamas jednostraně vypověděl příměří a i během příměří ostřeloval Izrael. Sám tvrdí, že rakety budou lítat pořád. (…) Dle mezinárodního práva má každý stát právo na obranu svého území a svých obyvatel. Když je Hamas taková oběť, proč útočí na civilní cíle, proč nezaútočí na armádu, proč se schovávají za sukně a za děti?
(MANUTD)

Sami Palestinci
urcili svou cenu, kdyz pozadovali vymenu 1000 palestinskych zlocincu za 1 izraelske rukojmi.
(General Custer v.2)

Ved Izrael sa stiahol z pasma gazy, napriek odporu miestnych osadnikov. Nasledne nepodnikal voci Gaze ziadne vojenske operacie. Nasledne zacali z Gazy padat rakety... To ze zahynulo podla autora "len" 12 izraelcov je prave dokazom, nie je dovod aby suverenny stat neodpovedal na vojensku aktivitu zo susedneho uzemia.
(martine1)

A jedna reakce za všechny zbývající :)
Za hodne mluvi to
ze clanek je umisten v rubrice kavarna. To je typicky misto, odkud se podobny pseudohumanisticky blaboly rodej. Typ manicka u kaficka tam bude celej den plkat o rovnosti Palestincu, romu apod. Pak si odjede do svyho cinzovniho bytecku v lepsi ctvrti, o realnym zivote nemaje paru. Pral bych jim pobejt treba mesic nekde, kam arabaci denen mrskaj raketky nebo na sidlisti v Janove.
(gambleralkac)

Žádné komentáře: