pátek 5. prosince 2008

Ruská zahraniční politika ruským pohledem

Vážené kolegyně, vážení kolegové
Přijměte prosím pozvání na přednášku profesorů z Moskevského státního institutu mezinárodních vztahů Alexandra Lukina a Borise Martynova na téma Rusko–čínské vztahy a Vztahy Ruska a Jižní a Latinské Ameriky v bezpečnostní dimenzi, která se uskuteční ve středu 10. prosince od 14 hodin v místnosti U42.
Alexander Lukin získal doktorát z politologie na Oxfordské univerzitě, publikoval u Oxford University Press a působil mimo jiné i na Harvard University a v prestižním Brookings Institute. Pracoval na ruském ministerstvu zahraničních věcí a na ruském velvyslanectví v Číně. V současné době slouží jako ředitel Centre for East Asian and Shanghai Cooperation Organization Studies a zabývá se zejména rusko–čínskými vztahy.
Boris Martynov získal doktoráty z historie a politologie a již od roku 1976 působí na Institutu Latinské Ameriky ruské Akademie věd. Publikoval více než sto článků a řadu knih, především s tématikou mezinárodní bezpečnosti a terorismu a vztahů mezi Ruskem a zeměmi Latinské Ameriky.
Jednacím jazykem je angličtina, po přednáškách následuje diskuze.

Žádné komentáře: