pátek 5. prosince 2008

And Now for Something Completely Different

Budoucí prezident USA je zvolen, ale koho si to Američané vlastně vybrali? Tradiční pohledy na jeho tým poradců či program bych doplnil o jiný, ne méně zásadní… Nepůjde o jeho smysl pro humor, který by mohl být otestován například dle návodu jedné studie. Ta se pomocí hodnocení vtipů lidmi snažila potvrdit, že konzervativci se více smějí tradičním vtipům obsahujícím rasové či sexuální stereotypy, zatímco liberálové se smějí nekonvenčním vtipům (např. absurdnímu humoru). Z výzkumu vyplynulo, že konzervativci jako více vtipné hodnotí všechny druhy vtipů… asi se radši smějí, nevím. Nepůjde ani o pohled na auta, která Obama řídil, a která měla podtrhnout jeho politické názory, když z náročného Chrysleru 300C přesedlal na šetrný Ford Escape Hybrid.
Půjde zde o Obamovy favority populární kultury. Jaký je Obamův oblíbený film?
  • Oh, I think it would have to be The Godfather. One and two. Three not so much. Umm. So-so, but, but that--that saga--I love that movie. … I mean there's this combination of old world gentility and, you know, ritual with this savagery underneath. It's all about family. So it's a great movie. Lawrence of Arabia. Great film. One of my favorites--and then Casablanca. Who doesn't like Casablanca?

No, Casablanca není můj šálek čaje, ale budiž. Na své stránce na Facebooku k tomuto výběru dodal i Přelet nad kukaččím hnízdem. Lepší. :) Ze stejného rozhovoru:

  • If you could be any superhero, which superhero would you be?
    I was always into the Spider-Man/Batman model. The guys who have too many powers, like Superman, that always made me think they weren't really earning their superhero status. It's a little too easy. Whereas Spider-Man and Batman, they have some inner turmoil. They get knocked around a little bit.
Zajímalo by mě, copak říkal Obama na nového Batmana (Dark Knight) s jeho pochybnostmi ohledně prostředků a cílů? Hmm, jako odborník na ústavní právo se mu možná superhrdina nad zákonem moc nelíbil. No, uvidíme, jak bude nakládat s mocí supervelmoci.

Žádné komentáře: