sobota 10. května 2008

Soutěž o nejhloupější výrok roku

Na tomto místě bych rád vyhlásil soutěž o nejhloupější výrok roku, čímžto prosím ostatní spolubloggery, aby přispívali odkazy na slova moudrosti vypálená z úst veřejně činných hrdinů a hrdinek.
U mě zatím letos vede Jana Hybášková, která v posledním Respektu (19/2008) přišla s touto perlou: "Napadá mne, nebudeme-li opět mít ani jednu hejtmanku, není čas, aby prohrávající polovina populace zvážila, že výsledky voleb neuzná? Co kdyby také Češky neuznaly výsledky voleb, protože nebyly spravedlivé? (...) I u nás bychom měli přemýšlet o tom, co jsou to svobodné a spravedlivé volby. Zdá se, že se to netýká jen nedemokratických končin Blízkého východu, Asie či Afriky."

4 komentáře:

MarianBelko řekl(a)...

Dobry napad Hube.
Mali by sme ale premysliet technicke detaily. Predstavujes si to ako volnu sutaz? Alebo platia nejake pravidla? Dokedy budeme zhromazdovat kandidatov? Neumiestnime formular na navrhy na bocnej liste? Vyhlasime to na konci roka ako oficialnu anketu, alebo zhodnotime my a rovno vyhlasime vitaza?

Martin Hrabálek řekl(a)...

Wow, teda na to ze je to byvala diplomatka, tak tohle je hodne vyvedene:) Mno budu tez hledat, ale nedelas nam to lehke, latka je nasazena hooodne vysoko:)

Lukáš Hoder řekl(a)...

Já osobně doporučuji Jiřího Paroubka v rozhovoru pro HN (http://hn.ihned.cz/c1-23941780-americane-hraji-s-radarem-vabank). Skvělá novinařina a "skvělý" lídr socialistů... HN: V roce 2005 jste řekl: "Za osm let se nebudu bát udělat totéž, co můj přítel Tony", myšleno Blair, labourista, který školné (na VŠ) zavedl. Vychází mi to na rok 2013, kdy chcete vládnout. JP: No tak určitě, ale v našem programu pro příští volby to nebude. Osm let jsem myslel obrazně.

Hubert Smekal řekl(a)...

Pro Lukáše: neboj se to dát na hlavní stránku! :)
Pro ostatní, zejména Mariána - spíš bychom mohli dávat na blog perly průběžně, ty nejlepší si zaznamenávat a na závěr roku interním hlasováním zvolit nejlepší výrok. Ty vyhotovíš nějaký pěkný pdf plakátek, který následně šťastnému vítezi odešleme (že zvítězil v soutěži o nejhloupější výrok roku, k čemuž mu srdečně gratulujeme a těšíme se na další skvělé výkony).